Ο Χώρος Μας

Ο χώρος του Αστερόπλοιου είναι προσβάσιμος, ισόγειος, άνετος  και απαρτίζεται από ζώνες δραστηριοτήτων το παιδικό βιβλιοπωλείο και από ζώνες δραστηριοτήτων. Εχει σχεδιαστεί με καινοτόμα αισθητική και παιδαγωγική οπτική, ώστε να είναι ελκυστικός, πολυδύναμος, λειτουργικός και να μπορεί διαρκώς να μετασχηματίζεται σε ζώνες δραστηριοτήτων προκειμένου να  ανταποκρίνεται με επιτυχία και αποτελεσματικότητα σε νέες προκλήσεις και στις ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων.

Το παιδικό βιβλιοπωλείο

Τη ζώνη του παιδικού βιβλιοπωλείου , αποπνέει αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης και την συναντάει κανείς στην είσοδο του Πολυχώρου Ο απαλός πράσινος χρωματισμός του τοίχου μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τις πράσινες αποχρώσεις του διαχρονικού μωσαϊκού δαπέδου. Τα έπιπλα είναι λιτά και ξύλινα σχεδιασμένα με minimal αισθητική .

Ο σχεδιασμός του χώρου και των επίπλων δίνει την δυνατότητα στα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας να έχουν προσβασιμότητα σε πληθώρα ποιοτικών βιβλίων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Ζώνη εργαστηρίων

Η ζώνη των εργαστηρίων βρίσκεται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ του βιβλιοπωλείου και της αυλής.

Ο χώρος αυτός είναι πολυδύναμος καθώς μπορεί να μετασχηματίζεται και να παίρνει διαφορετικές μορφές μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων πορτών που κάθε φορά με εργονομία μπορούν να διαμορφώσουν τον χώρο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε εργαστηρίου .
Λειτουργικά έπιπλα και κατάλληλος εκπαιδευτικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός καθιστούν την ζώνη των εργαστηρίων χώρο ασφαλή και δημιουργικό , που προσφέρει στα παιδιά πολλές ευκαιρίες για έμπνευση , έκφραση, μάθηση , εξέλιξη και κοινωνικοποίηση.

Ζώνη  «Χώρος ενηλίκων»

Ένα πατάρι διαμορφωμένο με cozy διάθεση , φυτά, χαμηλό φωτισμό, χαλιά που ντύνουν το πάτωμα , με οπτική σ όλο το μπροστινό χώρο , με ειδικούς πάγκους σχεδιασμένους για laptop και αναπαυτικά καθίσματα. Γονείς , συνοδοί και εκπαιδευτικοί μπορούν στον χώρο αυτόν να χαλαρώσουν, να εργαστούν , να διαβάσουν ένα βιβλίο . Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται και για διαλέξεις-συζητήσεις σε θέματα πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, περιβαλλοντολογικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος

Η Αυλή

Η αυλή είναι ένας μικρός φυσικός παράδεισος μέσα στον αστικό ιστό. Μεγάλα δέντρα δεσπόζουν στην περίμετρο της και μονοπωλούν το βλέμμα των παιδιών και των μεγάλων. Τα παιχνιδίσματα των πουλιών και το τραγούδι τους προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και απόδρασης. Τα ξύλινα τραπεζάκια και οι καρέκλες περιμένουν μικρούς και μεγάλους και συμπληρώνουν την αισθητική του χώρου. Ο αύλειος χώρος εξυπηρετεί την μεγάλη ανάγκη των παιδιών για εκτόνωση και παιχνίδι ,φιλοξενεί περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις και εξειδικευμένα παιδαγωγικά εργαστήρια όπως το messy play. Γονείς και συνοδοί έχουν την δυνατότητα στον χώρο αυτό να περιμένουν τα παιδιά, και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας ένα φλυτζάνι τσάι ή καφέ.

Χώρος φροντίδας για βρέφη

Ο χώρος αυτός βρίσκεται κοντά στον τομέα των εργαστηρίων.

Είναι ειδικά διαμορφωμένος με αλλαξιέρα για βρέφη, πάνες και είδη φροντίδας για μωρά.

Κουζίνα

Μια μικρή κουζίνα δίνει την αίσθηση περιβάλλοντος και οικειότητας.
Ζεστός καφές, τσάι και δροσερό νερό περιμένουν τους επισκέπτες.